James reinigings- en onderhoudsproducten

U heeft een prachtige nieuwe droomvloer gekocht! U wilt natuurlijk dat uw vloer er over een langere tijd nog steeds mooi uitziet. Het juiste onderhoud is daarbij van groot belang. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw vloer. Ook uw stoffen meubels of tapijt kunnen zo nu en dan wel een opfrisbeurt gebruiken.

LaminaatXXL adviseert gebruik te maken van de schoonmaakproducten van het merk James. James heeft producten voor dagelijkse reiniging en producten voor het verwijderen van vlekken. In het assortiment van James vindt u producten die geschikt zijn voor harde vloeren zoals PVC-, laminaat-, tegel-, natuursteen- en parketvloeren. Ook voor zachte vloeren zoals tapijt, vloerkleden maar ook voor meubelstoffen heeft James de juiste producten. Om kennis te maken met de producten van James zijn er voor zowel harde als voor zachte vloeren starterssets verkrijgbaar.

De producten van James kunt u niet bestellen via onze webshop. Wel kunt u deze kopen in onze showroom in Schelluinen.

James producten voor harde vloeren

Harde vloeren zijn PVC, laminaat en tegel vloeren. De producten van James voor harde vloeren zijn speciaal ontwikkeld voor alle vochtbestendige vloeren zoals PVC, laminaat en tegelvloeren. James heeft producten waar u uw vloer regelmatig mee kunt opfrissen, maar ook producten om uw vloer wat matter te maken wanneer deze naar uw zin iets teveel glanst.

Hieronder kunt u lezen wat James u allemaal te bieden heeft.

James Basisreiniger 1L

De basisreiniger van James brengt uw vloer terug naar de basis; vlekkeloos en schoon. Het verwijdert zonder moeite oude beschermlagen van uw vloer. Het verwijdert hardnekkige vervuilingen van uw vloer en vlekken en strepen zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Gebruik:

U gebruikt dit product na installatie van uw vloer en daarnaast 2 maal per jaar voor onderhoud.

James Basisreiniger is geschikt voor PVC, laminaat en tegelvloeren.

 

 

James Zijdemat 1L en James Extra mat 1L

Vindt u dat uw vloer naar uw zin iets teveel glanst? James Zijdemat brengt een matte beschermlaag aan op uw vloer. Deze beschermlaag is krasvast, vuilafstotend en antislip. Mag het nog matter? Neem dan James Extra Mat. Zoals de naam al doet vermoeden, brengt deze een extra matte beschermlaag aan op uw vloer.

Het extra voordeel van deze matte beschermlaag is dat u de levensduur van uw vloer verlengt.

James Zijdemat en James Extra Mat is geschikt voor PVC- en tegelvloeren.

Let op: Voordat u een matte beschermlaag aanbrengt op uw vloer, is het noodzakelijk dat u eerst uw vloer reinigt met de James Basisreiniger. Ook als u op een later moment nogmaals de matte beschermlaag wilt aanbrengen, reinigt u uw vloer opnieuw met de basisreiniger.

James Vloerreiniger Schoon & Snel Droog 1L

James Vloerreiniger Schoon & Snel Droog ruikt heerlijk fris! Deze sneldrogende en hoog geconcentreerde reiniger is ideaal voor dagelijks gebruik. De reiniger voegt u toe aan uw dweilwater en verwijdert zonder moeite alle vervuiling die op uw vloer is ontstaan. Het resultaat? Een vloer met een frisse uitstraling zónder dat het een residu achterlaat en het uiterlijk van uw vloer dus niet verandert.

Deze vloerreiniger van James is op basis van alcohol. Dit zorgt ervoor dat het product snel droogt. Dankzij de hoge concentratie van dit product, heeft u maar weinig nodig per keer. Het product is biologisch afbreekbaar (A.I.S.E. gecertificeerd).

De James Vloerreiniger Schoon & Snel Droog is geschikt voor PVC, laminaat, rubber, kurk en tegelvloeren.

James Vloerreiniger Beschermt & Herstelt 1L

James Vloerreiniger Beschermt & Herstelt is een onderhouds- en reinigingsproduct in één! Zitten er wat oppervlakkige krasjes of strepen in uw vloer? Dan is dit het ideale product. Met deze reiniger worden strepen verwijderd en oppervlakkige krasjes in uw vloer weer hersteld. U voegt dit product toe aan uw dweilwater. Deze reiniger van James zorgt ervoor dat uw vloer vuilafstotend wordt en is antislip. Het eindresultaat is een schone vloer met een matte uitstraling.

Deze vloerreiniger van James is biologisch afbreekbaar (A.I.S.E. gecertificeerd).

James Vloerreiniger Beschermt & Herstelt is geschikt voor PVC, laminaat, rubber, kurk en tegelvloeren.

Voor zowel zachte als voor harde vloeren is er een James starterset. Dit is dé totaalset voor uw vloer! De set bevat producten die geschikt zijn voor de eerste grondige reiniging van uw vloer, dagelijkse reiniging en voor hardnekkige vlekken.  De set is verpakt in een stevige, hersluitbare verpakking. Met deze starterset kunt u kennismaken met de producten van James.

De starterset voor zachte vloeren bevat de volgende producten:

 • James vlekkenspray 50ml
 • James vlekkenwonder 100ml
 • James Interieurreiniger (onderhoudsmiddel) 100ml
 • Katoenen badstof handdoek 1x

De starterset van James voor harde vloeren bevat onderstaande producten:

 • James Basisreiniger 100ml
 • James vloerreiniger schoon & snel droog 100ml
 • James remover 100ml
 • Katoenen badstof handdoek 1x

 

James producten voor zachte vloeren

Onder zachte vloeren verstaan we tapijt en vloerkleden, maar ook meubelstoffen van bijvoorbeeld stoelen of een bankstel. U kent het vast wel, die armleuning van uw bank die er op den duur wat smoezelig uit gaat zien. Of de rugleuning van uw eetkamerstoelen, waarop inmiddels te zien is waar deze steeds wordt vastgepakt. Met de interieurreiniger van James maakt u uw meubels weer fris en schoon, zodat ze er weer even tegen kunnen!

James Interieurreiniger 500ml

James interieurreiniger is geschikt voor alles wat geen vlek is, maar toch niet schoon. Oogt uw tapijt of uw bank wat smoezelig? Dan is dit het product wat u nodig heeft.  De interieurreiniger van James is een onderhoudsmiddel dat u kunt gebruiken voor periodieke reiniging van uw vloerkleden, tapijt en stoffen meubels. Het product is geschikt voor zowel natuurlijke- als voor synthetische materialen. U kunt het product ook gebruiken voor bijvoorbeeld het interieur van uw auto of de kinderwagen. Alles wordt weer lekker fris en schoon met deze reiniger van James!

 

 

 

Dit kunt u verwachten van de interieurreiniger van James:

 • Het reinigt vies geworden looppaden in uw tapijt, vloerkleed of uw trapbekleding
 • Het verwijdert huidvetten die zijn ontstaan op bijvoorbeeld de leuning van uw bank
 • Uitermate geschikt om het interieur van uw auto te reiniger. Denk hierbij aan uw hoofdsteunen of middenarmsteun
 • Het product heeft een heerlijk frisse geur! Om blij van te worden!

Gebruik:

James interieurreiniger dient u te gebruiken met een witte badstof handdoek.

James interieurreiniger is biologisch afbreekbaar en pH neutraal. Zacht voor uw handen en de natuur! Het product is A.I.S.E. gecertificeerd.

 

Veel gemaakte fout bij het verwijderen van vlekken

Vaak gebeurt gaan mensen als ze een vlek willen verwijderen hard op de vlek schrobben of deppen. Dit maakt de vlek in de meeste gevallen erger en het beschadigd soms zelfs uw meubel of tapijt. Is de vlek er wel uitgegaan, dan zit u alsnog met een beschadigde plek. U heeft dan eigenlijk het probleem verplaatst; de vlek is weg, maar er is nog steeds een lelijke plek zichtbaar. Met de vlekverwijderaars van James loopt u dit risico niet! Zowel de vlekkenspray als het vlekkenwonder, laat u intrekken en het product doet de rest. Schrobben, wrijven of deppen is niet meer nodig.

Hieronder vindt u de verschillende vlekverwijderaars van het merk James.

 

James Vlekkenwonder 250ml – voor vlekken op waterbasis

Niets is zo vervelend als een vlek in uw vloerbedekking of op één van uw stoffen meubels! Gelukkig is er James Vlekkenwonder. James Vlekkenwonder verwijdert alle vlekken op waterbasis uit zowel natuurlijk- als synthetische stoffen. Dus heeft u uw vlek in uw karpet, op uw trapbekleding, in uw auto of op welke meubelstof dan ook? De oplossing zit in het kleine flesje van James. Zelfs oudere vlekken zijn met dit product vaak nog gemakkelijk te verwijderen. Ja, zelfs die rode wijnvlek van een tijdje geleden!

Wat doet James Vlekkenwonder precies?

 • Het verwijdert vlekken zoals koffie, thee, rode wijn, bloed, gras, frisdrank enz.
 • Het werkt vanzelf; u brengt het aan op de vlek en James Vlekkenwonder doet de rest. Binnen 12 uur zijn veruit de meeste vlekken verdwenen!
 • Het neutraliseert nare geurtjes, fijn bij bijvoorbeeld een urinevlek

James Vlekkenwonder is biologisch afbreekbaar, dus veilig voor het milieu! Het product is A.I.S.E. gecertificeerd.

James Vlekkenspray 200ml – voor vlekken op oliebasis

Is er een olievlek op uw bankstel terecht gekomen? Of zat er kauwgom onder uw schoen en heeft u dit per ongeluk in uw tapijt gelopen? Verwijder de vlek dan met James Vlekkenspray. Deze vlekverwijderaar van James is geschikt voor vele soorten vlekken op oliebasis in zowel synthetische- als natuurlijke stoffen. Een lelijke en opzichtige vlek in uw favoriete stoel is gelukkig zo verdwenen met James Vlekkenspray, dus u hoeft niet direct afscheid te nemen van uw fijne zitplek!

Wat kunt u verwachten van de Vlekkenspray van James?

 • Het verwijdert vlekken zoals vet, olie, lijm, verf, kauwgom, schoensmeer en teer
 • James Vlekkenspray is een oplosmiddel
 • Het product droogt snel op

 

James Vlekkenspray is biologisch afbreekbaar, dus veilig voor het milieu! Het product is A.I.S.E. gecertificeerd.

Gebruik:

James Vlekkenspray dient te worden toegepast middels een witte badstof handdoek. U sprayt de vlek in met James Vlekkenwonder en legt de witte badstof handdoek erop. Laat dit 12 uur lang liggen. De vlek trekt in de handdoek en uit uw vervuilde stof.