Zelf leggen? Ontvang dan tot 30% kassakorting! Bestel snel, deze actie eindigt aan het einde van deze maand.

Legservice van LaminaatXXL

Naast ons grote assortiment aan vloeren en accessoires kunnen wij u ook van dienst zijn bij het installeren van uw nieuwe vloer. Wij kunnen dit volledig voor u uit handen nemen. Op deze manier bent u altijd verzekerd van een geweldig eindresultaat. Naast de vloer zelf, kunnen wij ook de accessoires gelijk meenemen zodat de vloer echt helemaal af is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plintafwerking, profielen en schoonloopmatten. Wij werken met eigen vakmensen zodat we het beste resultaat kunnen waarborgen. Als wij de vloer voor u leggen dan krijgt u naast de productgarantie ook nog eens 2 jaar leg-garantie op het door ons gelegde werk.

Verlijmde vloeren

Wij werken met een team vaste leggers, die allemaal zijn opgeleid in dit vakgebied. Als u bijvoorbeeld een PVC vloer wilt laten verlijmen, dan kunnen wij alles voor u verzorgen. Wij gaan dan eerst de dekvloer voorbereiden. Afhankelijk van de dekvloer kijken wij wat er precies nodig is. We gaan de dekvloer altijd eerst schuren en stofzuigen. Daarna wordt de vloer glad gemaakt met egaline. Dit is niet hetzelfde als waterpas maken. Als er glooiing in uw dekvloer zit, blijft dit ook na het egaliseren zichtbaar. Egaliseren zorgt ervoor dat alle oneffenheden eruit worden gehaald zodat de vloer glad en gelijkmatig wordt. Dit zorgt tevens voor een goede hechting van de lijm. Na het egaliseren moet de vloer goed drogen en uitharden. 2 tot 3 dagen later gaan we de nieuwe vloer verlijmen. Nadat de leggers de vloer hebben geïnstalleerd, moet de lijm 2 tot 3 dagen goed uitharden. Hierna mogen de meubels erop. Uiteraard kunnen wij ook plinten en toebehoren plaatsen. Wij kitten geen plinten af.

Klik vloeren

Klik vloeren kunnen wij ook voor u installeren. Deze hebben vaak een iets minder uitgebreide voorbereiding nodig dan een verlijmde vloer. Wel is het belangrijk om de juiste ondervloer te gebruiken. De dekvloer is hierbij ook weer heel bepalend. De ene ondervloer is beter geschikt voor op vloerverwarming en de andere is beter om geluid en warmte te isoleren. Wij kunnen u altijd advies geven welke ondervloer het beste geschikt is voor uw specifieke situatie. Klik vloeren worden altijd zwevend gelegd op de ondervloer. Ze moeten altijd wat ruimte hebben bij muren en kozijnen zodat ze kunnen werken. Plinten en plakplinten zijn hierdoor nodig om de vloer netjes en strak af te werken. Dit kunnen wij ook gelijk voor u meenemen als wij de vloer installeren.

Houten vloeren

Houten vloeren kunnen op twee manieren worden gelegd. Namelijk verlijmd aan de dekvloer en zwevend op een ondervloer. Verlijmen wordt gedaan als een houten vloer wordt geplaatst op een vloerverwarming. Zo heeft u een snelle warmteoverdracht. In de meeste gevallen hoeft de vloer niet eerst te worden geëgaliseerd bij cement dekvloeren. Wel moet de houten vloer voor minimaal 70% contact maken met de dekvloer. Als dat minder is, is egaliseren wél noodzakelijk. Zwevend leggen op een ondervloer is ook een goede optie. Voordelen hiervan zijn dat de vloer er makkelijk weer uit te halen is en dat de ondervloer werkt als extra isolatie laag.

Plinten en toebehoren

Maak uw vloer helemaal af met plinten, profielen of een schoonloopmat. Hoge plinten zijn een mooie manier om de muren af te werken en beschermen gelijk de muur tegen stoten. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigen. Plinten zijn te krijgen in allerlei soorten en kleuren. Wij plaatsen de plinten netjes tegen de muur en zagen de buitenhoeken in verstek, de binnenhoeken worden niet in verstek gezaagd. Klik vloeren hebben ook plakplinten nodig op plaatsen waar de hoge plint niet kan komen. Bijvoorbeeld rondom de deurposten. Ook dit kunnen wij voor u verzorgen. Onderschat de noodzaak van een goede deurmat niet. Zand en ander viezigheid kan uw vloer beschadigen en zorgen voor krassen. Een goede schoonloopmat zorgt ervoor dat zand en andere materialen veel minder op de vloer terechtkomen. Wij hebben schoonloopmatten in allerlei kleuren en kunnen deze in elke gewenste maat insnijden. Zo lopen de mat en de vloer netjes in elkaar over. Soms zijn er plaatsen in huis waar nog een profiel geplaatst moet worden om echt alles netjes te hebben afgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan de overgang bij de trap. Profielen zijn er in verschillende soorten en kleuren.

Inmeetservice

Voordat wij uw nieuwe vloer komen installeren komen we graag langs om alles alvast een keer te bekijken en na te meten. Wij nemen dan alles nog een keer met u door. Naast het vloeroppervlak meten we ook de strekkende meters voor de plinten en plakplinten nog even op. Indien u een schoonloopmat heeft, meten we uiteraard ook deze nog even na. Maar we doen nog meer. Bij het inmeten controleren we ook gelijk de dekvloer op vlakheid en gebreken. Zo weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast meten wij ook het vochtgehalte, zodat we zeker weten dat alles droog genoeg is om aan de slag te gaan.

Trots op het eindresultaat

Wij zijn trots op onze vakmensen en gaan altijd voor het beste eindresultaat. Wij geven dan ook graag advies van tevoren, want iedere situatie is weer anders. Kom gerust langs in onze showroom en laat u deskundig adviseren voor uw specifieke situatie. Bekijk hier ook foto’s en video’s van hoe wij te werk gaan! Heeft u nog vragen, neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Ps. Bekijk ook onze scherpe acties op onze legservice! Bijvoorbeeld Spigato visgraat gelegd voor maar €7,50 per m²!

Ons eigen leggebied is ca. 85km rond Schelluinen. Buiten dit gebied leggen wij in samenwerking met externe partijen.