Zelf leggen? Ontvang dan tot 30% kassakorting! Bestel snel, deze actie eindigt aan het einde van deze maand.

Bij LaminaatXXL kunt u gemakkelijk uw huidige trap laten omtoveren tot de trap van uw dromen. Dit kan door uw trap te bekleden met PVC of een ander sterk materiaal. Of u nu een dichte-, open- of gedraaide trap heeft; voor iedere soort trap is een oplossing. U kunt ervoor kiezen om uw hele trap, inclusief stootborden te bekleden. Maar u kunt ook alleen de loopgedeelten bekleden en de rest schilderen. Er is van alles mogelijk!

Wilt u liever geen PVC op uw trap, maar wel uw trap een make-over geven? Geen probleem! Kies dan voor een traprenovatie van StairSolutions. In de collecties van Stairsolutions vindt u naast PVC, nog veel meer andere unieke materialen die door middel van overzettreden op uw trap worden geplaatst.

We maken onderscheid in een trap bekleden en traprenovatie. Maar wat is precies het verschil?

Trap bekleden
Uw trap laten bekleden kan met elke dryback PVC vloer (een dryback PVC vloer is een PVC vloer die verlijmd wordt aan uw dekvloer). Uw trap moet hiervoor vlak zijn en vrij van eventuele lijmresten en andere oneffenheden, de 2-2.5mm dikke PVC stroken worden namelijk direct op uw traptreden verlijmd. Het voordeel is dat u uw trap kunt laten bekleden in dezelfde kleur als uw vloer. Dit geeft rust en eenheid in uw ruimte. Een nadeel is dat deze manier van trapbekleden niet geschikt is bij nieuwbouwwoningen of nieuwe trappen. Ons advies hierbij is om minimaal 1 jaar en het liefst 2 jaar lang te wachten, voordat u uw trap met PVC laat bekleden. Een nieuwe trap werkt namelijk nog erg veel (het hout krimpt en zet uit).

Traprenovatie
Kiest u voor een traprenovatie, dan worden er overzettreden geplaatst over de bestaande treden van uw trap. Bij een traprenovatie heeft u meer keuzes in materialen. U kunt onder andere kiezen voor PVC trapbekleding, laminaat of een stevig kunststof materiaal. Anders dan bij trapbekleding met PVC, wordt bij een traprenovatie geen gebruikt gemaakt van plak PVC. De overzettreden hebben naast een PVC laag ook een HDF- en kurklaag. Dit zorgt voor een extra goede geluiddemping. Het voordeel van een traprenovatie is dat dit geschikt is voor elke trap, ook nieuwe trappen bijvoorbeeld in een nieuwbouwwoning. Een nadeel is, dat u niet dezelfde kleur trapbekleding kunt kiezen als uw vloer. U kunt natuurlijk wel een kleur kiezen die er erg op lijkt óf u gaat juist voor contrast en maakt een echte blikvanger van uw trap.

Vraag een offerte aan!

U kunt via onze website zelf berekenen wat een traprenovatie of het bekleden van uw trap voor u ongeveer kost of vraag direct een offerte aan. Wilt u meer informatie of weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op.