Dupligordijnen

Dupligordijnen

Vanaf € 172,-

Dupligordijnen zijn een oplossing voor bijna ieder raam! Of u nu een rond raam heeft, een raam met een schuine kant of een erker die u van raambekleding wilt voorzien; een dupligordijn is bijna altijd geschikt! U haalt met een dupligordijn niet alleen mooie raamdecoratie in huis, maar u geniet ook nog eens van flink wat voordelen. Dupligordijnen zorgen er namelijk voor dat het licht dat in de ruimte binnenvalt zachter wordt. Ook hebben ze een akoestische- én een isolerende werking. En bijvoorbeeld in de slaapkamer kunnen dupligordijnen zorgen voor een maximale verduistering.

Vraag een offerte aan

Of kom naar de Showroom voor advies op maat.

Dupligordijnen

Een dupligordijn is opgebouwd uit twee stoffen. De bijzondere stof van een dupligordijn heeft een dubbele honingraat. Dit zorgt ervoor dat het UV-licht optimaal wordt tegengehouden en een het gordijn een hoog isolatievermogen heeft.

Duurzame eigenschappen

Dankzij de dubbele stof en de honingraat hebben dupligordijnen duurzame eigenschappen. De stilstaande lucht in de honingraat zorgt ervoor dat de warmte binnenblijft. De isolerende functie van het dupligordijn kan daardoor leiden tot een ruime energiebesparing van meer dan een kwart!

Plooibreedtes

De dupligordijnen zijn er in verschillende plooibreedtes; 25, 32 en 64mm. Er zitten ook dupligordijnen in de collectie die zijn voorzien van een dubbele honingraat. Deze zorgen voor een nog betere filtering van UV-licht en ze geven een nog hoger isolatievermogen.

Kleur onderdelen en profielen

De onderdelen en de profielen die bij het dupligordijn horen zijn standaard geleverd in een kleur die past bij de stof van het gordijn. Deze kleuren zijn: wit, grijs, antraciet, beige en zwart. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere kleur dan de standaard kleur.

Plaatsing

Voor de plaatsing van het dupligordijn heeft u de keuze uit meerdere modellen. Het meest gangbaar voor vaste rechte ramen is het vrijhangend model. Om te voorkomen dat uw dupligordijn gaat klapperen, kan wohet beste worden gekozen voor een ingespannen model.

Geschikt voor kunststof en aluminium kozijnen

In kunststof en aluminium kozijnen is boren ongewenst. U kunt in dat geval kiezen voor verschillende andere montage-oplossingen. De oplossingen hiervoor zijn: vrijhangend of ingespannen met een plakprofiel, easy fit en klemsteunen.

Overige toepassingen

Als u extra bedieningsgemak wilt, kunt u het bedieningskoord van het dupligordijn extra uit de kant plaatsen. Heeft u uitstekende delen bij uw raam zoals handgrepen of raamknoppen? In dat geval kan het dupligordijn door middel van afstandssteunen verder van het kozijn worden geplaatst.

Optimale verduistering dupligordijnen

Aan de zijkant van uw dupligordijn kan altijd nog een straaltje licht naar binnenkomen. Wilt u dit voorkomen? Dan vormen verduisterende dupligordijnen mét zijprofielen de oplossing! De zijprofielen zorgen er namelijk voor dat er geen licht meer aan de zijkanten naar binnen komt. U heeft de keuze uit zijprofielen L of U.

Dakramen

Ook voor dakramen zijn dupligordijnen zeer geschikt. Er zijn verschillende dakraammodellen. Binnen deze modellen kunt u kiezen voor een dupligordijn met het stofpakket boven, het stofpakket vrij of een twee-in-één model. U bedient het dupligordijn dan met een bedieningsgreep of met een bedieningsstok.

Stofpakket boven

Als we zeggen “het stofpakket zit boven”, bedoelen we dat het bovenprofiel aan de bovenzijde van het kozijn vastzit. U bedient het dupligordijn dan van boven naar beneden.

Duurzaam en ecologisch verantwoord!

De dupligordijnen van BECE zijn niet alleen duurzaam dankzij de isolerende werking. Deze gordijnen worden ook nog eens voor een deel gemaakt van gerecycled polyester dat afkomstig is uit de mode-industrie. Duurzaam én ecologisch verantwoord dus!