Plisségordijnen

Plisségordijnen

Vanaf € 170,-

Iedere dag een andere look creëren voor uw raam? Met plisségordijnen is dat zeker mogelijk! Maar u kunt er nog heel veel meer mee. Plisségordijnen zijn namelijk de ideale oplossing voor ramen in een bijzondere vorm. En daarnaast hebben plisségordijnen ook nog eens hele handige functionele eigenschappen.

Vraag een offerte aan!

Of kom naar de Showroom voor advies op maat.

Kleur onderdelen en profielen

De onderdelen en de profielen die horen bij het plisségordijn, worden standaard geleverd in een kleur die past bij de stof van het gordijn. Deze kleuren zijn: wit, grijs, antraciet, beige en zwart. U bent natuurlijk helemaal vrij om een andere kleur dan de standaard kleur te kiezen.

Rechte ramen

Plisségordijnen zijn geschikt voor verschillende soorten rechte ramen. Ze kunnen zowel vrijhangend als ingespannen worden geplaatst. Voor draai-kiepramen is een ingespannen plisségordijn de perfecte oplossing.

Plaatsing

U kunt voor de plaatsing van uw plisségordijn kiezen uit een vrijhangend model of voor een ingespannen model. Het vrijhangende model is het meeste gangbare bij vaste, rechte ramen. Een ingespannen model kunt u het beste kiezen als u wilt voorkomen dat het plisségordijn gaat klapperen.

Bediening

Om de plisségordijnen te bedienen heeft u de keuze uit verschillende bedieningsopties. U kunt kiezen voor een comfortkoord, een optrekkoord, een bedieningsgreep, een eindlooskoord, een bedieningsstok of elektrische bediening.

Geschikt voor kunststof en aluminium kozijnen

Als u kunststof of aluminium kozijnen heeft, kunt u kiezen tussen diverse montage-oplossingen. De oplossingen hiervoor zijn: vrijhangend of ingespannen met een plakprofiel, easy fit en klemsteunen. U hoeft dankzij deze mogelijkheden niet te boren!

Speciale raamvormen

Heeft u een raam met een speciale vorm? Dan is een plisségordijn ook heel geschikt! Denk bijvoorbeeld aan ronde ramen, een trapeziumvormig raam, een serre, erker of een lichtkoepel. De stofpakketindeling wordt bepaald door de vorm van uw raam.

Overige toepassingen

Als u extra bedieningsgemak wilt, kunt u het bedieningskoord van het plisségordijn extra uit de kant plaatsen. Heeft u uitstekende delen bij uw raam zoals handgrepen of raamknoppen? In dat geval kan het plisségordijn door middel van afstandssteunen verder van het kozijn worden geplaatst.

Dakramen

Plisségordijnen zijn ook geschikt voor dakramen. Binnen de plisségordijnen die geschikt zijn voor dakramen kunt u kiezen voor het stofpakket boven, stofpakket vrij of voor een twee-in-één model. De bediening gaat dan met een bedieningsstok of met een bedieningsgreep.

Stofpakket boven

Als we zeggen “het stofpakket zit boven”, bedoelen we dat het bovenprofiel aan de bovenzijde van het kozijn vastzit. U bedient het plisségordijn dan van boven naar beneden.

Stofpakket onder

Wanneer we zeggen dat het stofpakket onder zit, bedoelen we dat het onderprofiel vastzit aan de onderzijde van het kozijn. U bedient het plisségordijn van beneden naar boven. De bedieningsgreep zit dan aan het profiel aan de bovenkant. Dit stofpakket kan alleen bij een ingespannen plaatsing.